Kouluhankkeen uutiskirje

Hei,


Uutiskirjeessä kouluhankkeen tuoreimmat kuulumiset, missä mennään kouluhankkeen osalta juuri nyt ja mitä on tulossa seuraavaksi.



Kannatusyhdistyksen jäsenmäärä kasvussa


Kannatusyhdistys perustettiin viime syksynä ja jäsenmäärä kasvaa pikkuhiljaa. Jäseniä on tällä hetkellä noin 40. Jäsenmäärän kasvattaminen on tärkeää, sillä jäsenten määrä kertoo koulun tarpeesta ja kannatuksesta. Jäsenmäärällä on vaikutusta mm. opetusluvan saamisen kannalta.



Kouluun on alustavasti ilmoittautunut jo 40 lasta


Opetuslupahakemukseen liitetään alustava lista lapsista, jotka olisivat tulossa kouluun. Lapsen nimen laittaminen listalle ei sido mihinkään. Tällä hetkellä listalla on noin 40 lapsen nimet. Kaikki lapset eivät olisi aloittamassa koulua heti, vaan listalla on kaikki lapset, jotka voisivat aloittaa vuonna 2025 tai siitä seuraavan viiden vuoden sisällä.



Infotilaisuus keräsi hankkeesta kiinnostuneet Napan koululle


Kannatusyhdistys järjesti 17.2. Napan lastentalolla infotilaisuuden, jossa kerrottiin kouluhankkeen tilanteesta.

Oli rohkaisevaa huomata, että hankkeella riittää kannattajia. Paikalla oli lapsiperheitä ja muita asiasta kiinnostuneita. Kysymyksiä ja keskusteluja riitti mukavasti.

Infotilaisuuden jälkeen järjestettiin yhdistyksen kevätkokous, johon jäi myös uusia paikan päällä liittyneitä jäseniä. Kannatusyhdistyksen hallitukseen liittyi myös kaksi uutta jäsentä.



Toimitilojen kartoitus alkaa


Toimitilojen kartoitus on myös aloitettava viimeistään kesän aikana. On tärkeää, että koulu on sellaisella paikalla, jonne pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla. Näillä näkymin koululle etsitään siis ensisijaisesti paikkaa kanta-Kouvolan alueelta. Otamme mielellään vastaan vinkkejä sopivista tiloista.



Opetussuunnitelman laatiminen työn alla


Opetussuunnitelma tulee olemaan eräänlainen käsikirja koulun toimintaan. Opetussuunnitelman kirjoittaminen, oikolukeminen, arvioiminen ja viimeistely on iso urakka. Opetussuunnitelman kirjoittajat ovat ammatiltaan opettajia. Lisäksi vanhemmista on koottu työryhmä, joka arvioi ja kommentoi opetussuunnitelmaa.

Opetussuunnitelma koostuu 14 luvusta, joissa käsitellään koulun toimintaa valtakunnallisella, paikallisella ja koulukohtaisella tasolla. Kristillinen koulu on yksityiskoulu, eli se on sekä opetuksen järjestäjä, että opetussuunnitelmaa toteuttava koulu. Opetussuunnitelmatekstin lisäksi tarvitaan suuri määrä erilaisia liiteasiakirjoja.


Tällä hetkellä Kouvolan seudun kristillisen koulun opetussuunnitelman rakentuminen etenee luvussa 6. Kirjoitusvaiheessa apuna on Kouvolan kaupungin opetussuunnitelma sekä erityisesti muiden kristillisten koulujen opetussuunnitelmat. Kaikki on kuitenkin pohdittava juuri Kouvolaan perustettavan koulun kannalta eli teksti pitää pääosin tuottaa itse.



Varainkeruu käynnistetty


Opetuslupahakemuksen jättäminen maksaa noin kolme tuhatta euroa. Lisäksi hakemusta jätettäessä yhdistyksen tilillä on oltava rahaa sen verran, että koulua pystyisi todistetusti pyörittämään hetken ilman valtion tukea. Tämä tarkoittaa, että tilillä on oltava vajaa 1000 euroa jokaista koulun alkaessa aloittavaa koululaista kohden.

Yhdistykselle myönnettiin lyhytaikainen rahankeräyslupa 16.2. ja se on voimassa 3kk. Luvalla saa kerätä 10 000 euroa. Varainkeruuta voi tehdä monella tavalla esimerkiksi tapahtumien ja tuotemyynnin kautta. Monet ovat jo lupautuneet auttamaan varainkeruussa, mutta etsimme vielä vastuunkantajaa, joka voisi organisoida varainkeruutiimiä.



Mitä voit tehdä, jos haluat auttaa hankkeen etenemisessä?


Tällä hetkellä on edelleen tavoitteena jättää opetuslupahakemus ensi kesänä, eli koulun toiminta voisi alkaa syksyllä 2025, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ja saamme opetusluvan. Tarvittaessa otamme kuitenkin aikalisän, jolloin koulun aloitus siirtyy vuoteen 2026. Hanketta on valmisteltu pienellä joukolla ja työtahti tuntuu kiihtyvän nyt kevään aikana. Tavoitteeseen päästäksemme tarvitsemme lisää ihmisiä kantamaan vastuuta. Suuremmalla porukalla tekeminen on myös mukavampaa, kun kenenkään harteille ei tule liian suuri kuorma kannettavaksi.


Alla joitain keinoja, miten voit auttaa:


  • Rukous. Voisitko sitoutua rukoilemaan hankkeen puolesta?
  • Liittyminen kannatusyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Voit liittyä jäseneksi kskk.fi -sivuston kautta tai lähettämällä yhteystietosi yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen. Onko lähipiirissäsi ihmisiä, joita voisit myös kutsua jäseneksi?
  • Opetussuunnitelman kirjoittamisessa tai oikolukemisessa auttaminen. (Huom. erityisesti opettajat)
  • Vanhemmista koostuvaan opetussuunnitelmatyöryhmään osallistuminen. Opetussuunnitelmaa kirjoitetaan yhteistyössä vanhempien kanssa. Vanhemmat saavat esimerkiksi osioita opetussuunnitelmasta luettavaksi ja arvioitavaksi.
  • Varainkeruutapahtumien suunnittelu. Varainkeruuta voi tehdä monenlaisten tapahtumien kautta. Voisitko osallistua tapahtumasuunnitteluun tiimiläisenä tai tiimin vetäjänä
  • Toimitilojen kartoitus. Myöhemmin alkaa koulun toimitilavaihtoehtojen kartoitus. Voisitko olla mukana etsimässä koululle sopivia tiloja tai onko sinulla mielessä jokin sopiva paikka?
  • Varainkeruu tuotemyynnin kautta. Voisitko osallistua varainkeruuseen tuotemyynnin kautta joko tiimiläisenä tai tiimin vetäjänä?
  • Ammatillinen osaaminen. Hankkeen edetessä monenlaisesta ammatillisesta osaamisesta on hyötyä. Onko sinulla ammatillista osaamista, jolla haluaisit auttaa? Tällä hetkellä mm. it-asiantuntijalle ja talouden asiantuntijalle olisi tarvetta.
  • Seurakuntakoordinaattori. Voisitko toimia omassa seurakunnassasi koulunhankkeen tilannetiedon välittäjänä ja yhteyshenkilönä?
  • WhatsApp-vastaanottajalista Hankkeen edetessä monenlaisia pieniä ja suuria yksittäisiä konkreettisia töitä tulee eteen. Tätä varten on luotu WhatsApp-vastaanottajalista, jossa ilmoitetaan, jos johonkin yksittäiseen hommaan etsitään tekijöitä. Listan kautta työ jakautuu isommalle porukalle ja hankkeessa on mahdollista olla mukana pienelläkin työpanoksella. Lisäksi listan kautta lähetetään kouluhankkeeseen liittyviä rukouspyyntöjä. WhatsApp -listalla viestin voi lähettää vain ylläpitäjä. Vastaus viestiin menee ainoastaan ylläpitäjälle, eli listalle kuuluminen ei aiheuta viestitulvaa. Muiden listalla olevien puhelinnumerot näkyvät vain ylläpitäjälle.

Jos jokin tai useammat yllä olevista tavoista tukea hanketta kuulostivat sinulle sopivilta, niin ota yhteyttä meihin.


Kiitos vielä kiinnostuksestasi kouluhanketta kohtaan! Uutisoimme sitä mukaa, kun hanke etenee. Muista ottaa myös kouluhankkeen somekanavat seurantaan. Facebookista löytyy sivu ”Kouvolan seudun kristillinen koulu -hanke” ja Instagramista ”Kouvolan kristillinen koulu”.


Siunaavin terveisin,


Kouvolan seudun kristillinen kasvatus ry



Ps. Voit tilata uutiskirjeet myös suoraan sähköpostiisi. Ota yhteyttä ja kerro, että haluat tilata uutiskirjeen.